Yoga

Hatha yoga

Je adem en lichaam leren beheersen zijn de basisstenen van Hatha yoga. Hatha yoga is een oorspronkelijke yogastijl waaruit alle andere voortvloeien. Hatha Yoga is een zachte yogastijl die voornamelijk bestaat uit statische asana’s (staande – en zittende houdingen worden afgewisseld) maar ook enkele series bevat zoals bv de Zonnegroet.
Hatha betekent ‘kracht’,… De asana’s vragen een enige inspanning.

yin yoga

De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los.
Yin lessen zijn zeer zachte lessen waarbij de houdingen (asana’s) langer worden aangehouden.

ochtend yoga

Deze lessen zijn een combinatie van Yin en Hatha lessen. Vanuit zachte asana’s warmen we het lichaam op om heerlijk aan onze dag te beginnen.
De lessen zijn voor iedereen toegankelijk.

relaxatie/yoga

Tijdens de lessen relaxatie/yoga gebruiken we technieken vanuit de relaxatietherapie (opspannen-ontspannen, visualisaties, …) en combineren we deze met heel zachte asana’s uit de yoga.

kleuteryoga

In samenwerking met IBO Robbedoes kunnen ook kleuters genieten van een lesje kleuteryoga. Zij maken op speelse wijze kennis met yoga.

kinderyoga

Tijdens de kinderyoga maken we op een heel speelse wijze kennis met yoga. Ook tijdens deze lessen komen verschillende asana’s en ademhalingstechnieken aan bod.
Twee lessen: 123 (1e tem 3e leerjaar) en 456 (4e tem 6e leerjaar)

familieyoga

1 keer per maand kan je samen met je (klein) zoon/dochter komen genieten van een les familieyoga.  We maken gebruik van yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, fantasierijke massages en sprookjesachtige meditaties. Een uurtje heerlijk genieten van elkaar.
Leeftijd: kinderen van 4 tem 10 jaar.

restoratieve yoga

Herstellende yoga  brengt diepe ontspanning voor  lichaam en geest.
Met hulp van yogamateriaal zoals dekens, bolsters, blokjes en riemen brengen we het lichaam in een comfortabele, ontspannen houding en ondersteunen we waar nodig. De houdingen worden langere tijd aangehouden. Deze vorm van yoga helpt om het lichaam te herstellen.

Restoratieve yoga kan een positief effect hebben bij (chronische) stress, vermoeidheid, hoge bloeddruk, burn-out, fibromyalgie,…  Deze vorm van yoga is ook geschikt wanneer je een blessure hebt.

Kleed je warm aan voor deze les! Neem even contact met me op wanneer je specifieke noden hebt.